keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Tapettijännitys // Wallpaper-thrill

 Just ordered a new wallpaper for our living room! I'm so excited, hopefully it looks as good in our house as it does in those promoting pictures from Happywall (klick!).

Olohuoneemme tehostetapetti on ärsyttänyt minua jo pidemmän aikaa. Se on beigenruskea ja lähempää katsottuna käärmekuvioinen (uuuh). Jos lattiamme olisi vaaleampi (tällä hetkellä ruskea sekin), olisin kenties jaksanut katsella sitä vielä tovin. Pitkään mietin, josko maalaisimme seinän vain valkoiseksi, kuten muutkin seinät (ja katto) olohuoneessamme ja keittiössämme, mutta jäin kaipaamana jotain katseenvangitsijaa. Seinänpätkä on melko lyhyt (2,5m), mutta korkea (3,2m). Olen myös ihastellut erityyleillä toteutettuja betoniseiniä (aitoja, efektimaalattuja, kalkkimaalilla maalattuja, märkätilatasoitteella tehtyjä, tapetoituja) ja pähkäillyt, millä tyylillä meidän kannattaisi sellainen toteuttaa. Kun löysin toissapäivänä tämän hieman vaaleamman kaunokaisen, lyötiin päätös lukkoon. Tällainen Happywallin Ljus Betong -valokuvatapetti (klick!) on siis postissa tulossa. Vitsit että osaakin jännittää, kun en ole nähnyt tätä luonnossa, ainoastaan verkkokaupan kuvissa! (hullu, sanoisi varmaan joku :)..).Nämä Happywallin mainoskuvat ovat muuten aivan ihanasti stailattuja! Voi kumpa lopputulos näyttäisi meidänkin kodissa yhtä kivalta, eivätkä rahat menisi kankkulan kaivoon... Oli muuten huippukiva juttu, että tuolta tilattuna hintaan sisältyi sekä tapettiliisteri että postimaksut! Märkätilatasoitteella tehtynä lopputulos olisi ollut huomattavasti halvempi, mutta mietityttämään jäi se, että seinälevyt pitäisi vaihtaa, jos lopputulos ei sitten miellyttäisikään (tai mieli muuttuisi, pientä tuuliviirin ongelmaa täällä suunnilla, heh). Onnistunut esimerkki tästä kuitenkin esimerkiksi Ainoa.-blogissa TÄÄLLÄ. Tom Hagan valokuvatapetit ovat myös aivan uskomattoman hienoja, mutta niiden hinta on sen verran kovempi, etten uskaltanut sellaista tilata näkemättä livenä. Sormet siis ristiin, että tapetti on kiva ja toteutus onnistuu :)

P.S. Tämä ei ole maksettu mainos :). Luvassa kuvia jos lopputulos on onnistunut :)

tiistai 21. tammikuuta 2014

Tuttu juttu? :)

Onkos teille tuttu Decora Housen Häät ja Juhlat blogi? Itselleni oli ihan uusi, mukava tuttavuus. Blogissa kannattaa pyörähtää, jos etsii vaikkapa inspiraatiota juhlien koristeluun :). Uusimmassa postauksessa (klik!) on vinkattu ideoita 1-vuotissynttäreiden koristeluun. Jotain tuttua? :)


P.S. Miten voi olla mahdollista, että huomenna on vasta keskiviikko?? Tuntuu, että johan näitä aamuherätyksiä on ollut jo koko viikon edestä!

-J

torstai 16. tammikuuta 2014

Haaveissa vainko oot mun? // Daydreaming

I would want to get a rid of my old keyboard and get a digital piano instead. This White Yamaha P-105 has become my favourite, I´m liking the appearance, sound and of course the touch. Only thing holding me back is this choice I have to make: couch, piano or a few new wallpapers?? Decisions, decisions.... What would you do?

Olen jo jonkin aikaa etsiskellyt korvaajaa vanhalle kosketinsoittimelleni. Koska lottovoittoa ei ole kuulunut, eikä meidän talossa sattumoisin ole flyygelille omaa huonetta ;), voisin "tyytyä" hieman pienimuotoisempaan haaveeseen. Toiveissa olisi tällä kierroksella digitaalipiano, jonka tuntuma muistuttaisi enemmän akustista pianoa, mutta jonka kohdalla vältyttäisiin jatkuvalta viritykseltä. Paikkakin on takan vieressä, mitä nyt ei ensisijaiseksi pianon paikaksi voisikaan suositella. Tämä Yamahan digitaalipiano (P-105) on noussut ykköseksi niin tuntuman, ominaisuuksiensa kuin ulkonäkönsäkin puolesta. Koska hintaa ihanuudelle (jalustimen ja pedaalilaudan kera) on lätkäisty yli 700 euroa, tarkoittaisi se kuitenkin muutaman muun haaveen lykkäämistä tuonnemmaksi. Plääh. What to do, what to do: sohva, parin seinän uudet tapetit (ja vähän muutakin..) vaiko sittenkin piano?? Ärsyttävintä tässä on ehkä se, että minun silmissäni olohuone vaatisi SEKÄ uuden sohvan, tapettiseinän uusimisen että jonkun senkin / sohvapöydän. Uuden soittimen hankkimisen päällimmäiset syyt eivät varsinaisesti ole esteettiset syyt, mutta kyllähän tuo kieltämättä kauniimmalta olkkarissa näyttäisi, entä entinen rotisko (ja etenkin sen teline).. Harmi etten ole lainkaan kärsivällinen sisustusasioissa, vaan lähinnä "kaikki mulle heti ja vähän äkkiä" -tyyppinen :D

Yamaha P-105 WH


Jes, onneksi huomenna on perjantai! :)

-J

sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Herrrrrne nenäs...pussissa siis! // Animal bean bags

 Animal bean bags. Finally something to throw with permission! Cute also, don´t you think? They look simple but were hard to make (atleast for me, maybe not for you) :D. Had some difficulties to get the ears on the right side AND to the right direction.. It was maybe the sixth one I managed to do quite quickly.. ;)

Muru sai kummiltaan joululahjaksi iiiihania itsetehtyjä eläinaiheisia hernepusseja. Pussit ovat olleet todella mieluisia, ompahan kerrankin jotain mitä luvan kanssa saa heittää.. tai vaikka yrittää kuljettaa pään päällä, syöttää ja peitellä sänkyyn ja mitähän näitä on nähty :). Olivat niin herttaisia, että pitihän minun sitten itsekin yrittää. Kankaat ei olleet ehkä niin nättejä kuin alkuperäisissä, mutta keksin lisätä pitsinauhoja koristeeksi, ja kyllähän näistä herttaisia tuli, vaikeuksista huolimatta. Minulle oli aluksi aivan ylivoimaisen vaikeaa käsittää, miten korvat, kankaat yms. koristeet pitäisi asettaa, jotta a) korvat eivät jäisi nurjalle puolelle, b) korvat osoittaisivat kuonoa eikä häntää kohti ja c) kankaat olisivat kääntämisen jälkeen oikein päin. :D Alku oli siis kaukana rentouttavasta, mutta kyllä tuo kuudes syntyi jo ihan näppärästi ;). Kankaana käytin jämiä Marimekon Ananas-kangasta, pitsinauhat taitavat olla Tildaa ja askarteluhuopa on Sinooperista.Ja täytteenä siis kuivattuja herneitä.Ystäväni muksu täytti tänä viikonloppuna vuoden ja ajattelin tekaista myös hänelle hernepusseja. Ystäväni on värien suhteen huomattavasti vähemmän rajoittunut kuin minä ;) ja rakastaa reippaita värejä. Nämä Murun takin ompelusta jääneet Ikean kankaan jämäpalat sopivatkin tarkoitukseen loistavasti, vaikka olivatkin huomattavasti jämäkämpää kangasta kuin  Marimekon kangas.


Noista kaikista ylläolevista malleista kettu ja lintu ovat itse kehittelemiäni, pupu, hiiri ja koira sen sijaan matkittuja ystävältäni, hänen alkuperäisestä mallistaan en tiedä. Pitsin lisääminen oli myös ihan oma älynväläys :).

P.S. Minun pitäisi oikeasti mennä jonnekin valokuvauskurssille JA perehtyä kameran käyttöohjeisiin. Sori siis huonoista kuvista, heijastumista, varjoista ja niin edelleen! :)

-J

keskiviikko 8. tammikuuta 2014

Ilmaisia ihania tulostettavia kalentereita! // Free adorable printable calendars!

Who (else) doesn´t have the 2014 calendar yet? No worries, now you can print one for free! Aren´t these absolutely adorable? Klick the link under the picture to get to the original page! Now I have only one problem, which one?!
 
Kenellä on vielä seinäkalenteri vuodelle 2014 ostamatta sanokoon hep! HEP! ;) Hyviä uutisia, ei kannata marssia kauppaan, alle koottuna on nimittäin ihania aivan ilmaisia tulostettavia kalentereita! Pääset lataamaan kalenterin alla olevista linkeistä alkuperäisiltä sivuiltaan. Kuvat on lainattu alkuperäisiltä lähteiltä. Nyt on jäljellä enää yks onkkelma, minkä näistä tulostais?! (Pitänee tulostaa joka huoneeseen omansa, nää on niiiiiiin ihania!)

 Oh the lovely things -blogista bongattu kalenteri TÄÄLTÄ! Blogin nimeä mukaillen, oh so lovely!! 


 En ehkä ikinä kyllästy tuohon piparkakku-reunukseen! :)  tauluksi nämä keittiöön, eikös jookos? :) Löydät My scandinavian home-kalenterin TÄÄLTÄ!


Tässä seven thirty threen kalenterissa on myös mukavasti tilaa omille muistiinpanoille. Löydät sen TÄÄLTÄ! (Edit. 9.1. tähän yhteyteen oli lipsahtanut linkki väärään kalenteriin, tilanne on nyt korjattu :)..)


Mikäs näistä päätyy teidän seinälle? :) Mukavaa tammikuun alkua ja kaikille oikein onnekasta vuotta 2014! Täällä ollaan vaikkei mitään ole kuulunutkaan, luvassa maanantaista alkaen taas intensiivinen pariviikkoinen kouluttautumisen muodossa, voi kun sais lisätunteja vuorokauteen!

-J