keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Leikkimökki, kesälä ja vierasmaja yhdessä? // Modern playhouse, guest house and summer house combined?

I am dreaming of an outside playhouse that transforms into a summer house / guest house. These I like the best!

Pienimmäinen on unilla ja minä sillä aikaa internetin ihmeellisessä maailmassa inspiraatiota hakemassa. Meillä oli tarkoituksena tehdä tänä kesänä Murulle leikkimökki. Johtuen a) aikapulasta ja b) minun päättämättömyydestäni, suunnitelma taitaa siirtyä ensi vuoteen.. Yhdet piirrustukset olisivat jo valmiina, mutta aloin empiä. Alkuperäisessä suunnitelmassamme (alla) olisi pieni parvi ylhäällä. Toisin kuin kuvassa, olemme päättäneet, että ikkunat saisivat olla maahan saakka ja mielellään aukeaisivat liukukiskoilla (ainakin) koko etuseinän avaten. Tarkoitus olisi, että rakennus toimittaisi aluksi leikkimökin virkaa. Kun leikkimökkileikit eivät enää innostaisi, siirtyisi mökki kesäkeittiö-, kesälä- ja vierasmajakäyttöön.


Alle koottuna muita tällä hetkellä eniten silmää miellyttäviä vaihtoehtoja, tykkään näistä kaikista tosi kovasti. Näistä missään ei tosin ole erillistä parvea. 

Ylläoleva on Arctic finland housen kesäkeittiö (klick). Tässä olisi kiva noihin alempiin verrattuna tuo erillinen katettu terassisosio. Myös väritys miellyttää silmää, samoin vaakarimoitus, joka sopisi hyvin talomme kanssa yhteen, sillä terassin kaiteet ovat vaakarimoitettu. Kesäkeittiön seinät aukeavat kahdelta sivulta, mikä on myös kiva juttu.

Tämä ylläoleva kesäkeidas löytyy osoitteesta hyvankaupanpaikka.fi. Tässä mallissa aukeaa vain etuseinä, mutta pidän pelkistetystä ilmeestä. ja pienestä patiosta, jollainen olisi tuossa alkuperäisessä suunnitelmassakin. Pointsit edullisesta hinnasta muihin nähden.

 Yllä ja alla olevat rakennukset ovat Olottaren mallistoa, yllä Olotar Valo, alla Olotar Maku. Ylemmässä plussaa katetusta terassialueesta, alemmassa puolestaan kahdelta sivulta pitkästi aukeavista liukuovista! Molemmissa näissä tuota vaakarimoitusta, joka sitoisi pihan rakennukset mukavasti yhteen. 

Ylläoleva on puolestaan Huone1-mallistoa. Kovasti samantyylinen tämäkin, jälleen plussaa noista kahteen suuntaan avautuvista liukuovista, jotka toisivat kesän mukavasti sisälle.

Yllä ja allaolevat kuuluvat puolestaan woodian city-mallistoon (klick). Näissä pidän jälleen tuosta pienestä katetusta patiosta. Alimmassa on ehkä eniten yksityisyyttä verrattuna muihin, toisaalta, kyllähän noihin muihinkin saisi tarvittaessa verhot viritettyä.

Siinäpä inspiraatiota kerrakseen :). Näistä saa jo hyvän käsityksen siitä, minkätyylisestä rakennuksesta täällä haaveillaan. Olisivathan nuo leikkimökkikäyttöön melko hulppeita, mutta koska pihamme on melko pieni, ei kaikkea voi saada ja asioita pitää ajatella eteenpäin. Ja eipähän menisi rakennusmateriaalit hukkaan!

Mikä sinun mielestäsi olisi parhaannäköinen ja monikäyttöisin tarkoitukseemme nähden? Leikkimökki,  kesälä/kesäkeittiö ja vierasmaja yhdessä - onko se edes mahdollista? :)
-J

6 kommenttia:

 1. Meillä on tulossa tilauksesta leikkimökki, jossa on pieni parvi ylhäällä. Ajattelin juuri, että menisi leikkimökkinä, mutta on sen verran tilava (melkein 6m2), että mahtuu myöhemmin vaikka majoittamaan vieraita. Tyyliltään siis tämmöinen http://www.kotoakotiinshop.com/Moderni-leikkimokki. Mietin vain, että kuinka hyvin toimisi leikkimökki, jossa ei saa pitää kenkiä jalassa kun haluaisin pitää sen hiekkavapaana alueena... :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kivalta näyttää tuo teidän tilaamanne leikkimökki, jossain vaiheessa mietittiin tuota meillekin ja tuolta se parvi-ideakin taidettiin saada :). Minäkin olen miettinyt tuota hiekka-asiaa, itsestä tuntuisi kivalta, että leikkimökkiin mennessä kengät otettaisiin pois, mutta en tiedä kuinka pikkuvarpaat sitten palelee keväisin ja syksyisin, meille kun ei ainakaan ole lämmitystä mökkiin tulossa.. Voipi olla, että alue on hiekkavapaana vasta sitten kun se siirtyy kesäkeittiö/vierasmaja tarkoitukseensa.. :)

   Poista
 2. Moi! Minun silmää miellyttää Arctic housen kesäkeittiö. Siihen kun vielä lisäisi eteen terassin niin johan olisi ihana. Ehdottaisin hiekkalaatikon viereen pientä pöytää ja tuolia ja siinä saisi kokkailla hiekalla mielin määrin. Leikkimökissä olis sitten nukkeleikit ja muut systeemit. T. Äitykkä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo arctic housen kesäkeittiö taitaa minustakin alkaa tuntua kivoimmalta, just sen terassin kera :). Ja jospa ens kesänä ei enää tuo hiekan heittelykään ois enää niin kivaa, ja kokkailuleikit riittäis.... :)

   Poista
 3. Upeita kaikki! Meillä olisi kans tarkoitus rakentaa pihasauna oleskelutilalla ja vähän tämäntyylistä ollaan ajateltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä taitaa olla suurimpana vaikeutena juuri tuo liian runsas tarjonta! :) Täällä on pähkäilty ja päivitelty nyt myös sohva-asioita, milloinkahan minusta on oikein tullut tällainen jahkaaja... :)

   Poista

Ilahdun kommenteista - jätäthän rivin vierailustasi! :) // Please leave a comment! :)